Over Regional Capital

Regional Capital is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van demografische en sociaal-economische regionale vraagstukken. Wij werken in opdracht van overheden, kennisorganisaties en onderwijsinstellingen. Regional Capital is de verbindende factor tussen praktijk, beleid, onderwijs en wetenschap.
Dat doen we door vanuit een interdisciplinair perspectief bij te dragen aan het maatschappelijke en wetenschappelijke debat over demografische en sociaal-economische regionale vraagstukken. De ambitie van Regional Capital is om regio’s inclusiever, coöperatiever, innovatiever en duurzamer te maken.

Dit is wat wij doen

Wij voeren kwalitatief en kwantitatief onderzoek uit en geven advies vanuit een interdisciplinair perspectief. Met ons (wetenschappelijk) onderzoek en advies helpen wij onze opdrachtgevers hun beslissingen te onderbouwen en zodoende  richting te geven aan hun vraagstukken.
Ook ondersteunen wij het onderwijs in de vorm van lezingen, wetenschappelijke papers en het begeleiden van studenten. Met onze bijdrage aan het onderwijs, leren wij studenten kennis en vaardigheden aan voor de toekomstige arbeidsmarkt en de samenleving en investeren we in de persoonlijke ontwikkeling van de student
Bij Regional Capital houden we kennis en vaardigheden continu op peil en zorgen we er tevens voor dat de producten die we leveren aansluiten bij de wensen en behoeften van de opdrachtgevers.

Eigenaar Regional Capital

Regional Capital is opgericht in 2020 door dr. Inge Hooijen. Inge heeft nationale en internationale ervaring opgedaan in praktijk, onderwijs en onderzoek. Ze heeft een achtergrond in Social Work en werkte enkele jaren als (zelfstandige) professional, o.a. in de gehandicaptenzorg en psychiatrie. Later behaalde zij haar master diploma’s aan de London Metropolitan University (MA in Comparative European Social Studies) en aan de Universitat Pompeu Fabra (MSc in Sociology and Demography) in respectievelijk 2012 en 2014. Gedurende deze tijd werkte ze mee aan onderzoeken voor diverse kennisinstituten. In 2014 startte Inge als academische tutor en promovenda bij het Research Centre for Education and the Labour Market (ROA), Universiteit Maastricht.
Begin 2021 verdedigde ze haar proefschrift dat zich richt op de determinanten die een rol spelen waarom bepaalde plaatsen aantrekkelijk zijnen het vermogen in zich hebben om (nieuwe) inwoners aan te trekken en te behouden. Eind 2021 won Inge de Kremers Award voor het beste proefschrift over sociaal-economische herstructurering.
Naast haar functie als directeur en onderzoeker/consultant bij Regional Capital is Inge verbonden als (onafhankelijk) onderzoeker bij het lectoraat Employability van Zuyd Hogeschool en het Sociaal-Economisch Kenniscentrum Neimed. Door haar diverse achtergrond in opleidingen en werkzaamheden heeft Inge een groot netwerk.